Скільки варити яловичину / фото ua.depositphotos.com

Яловичина заслужено вважається одним з найсмачніших і корисних видів м'яса. Деякі види такого м'яса вважаються делікатесами для гурманів, але і дешевша яловичина зробить смачним і ситним будь-який обід. Цей вид м'яса вважається досить жорстким і вимагає тривалого приготування.

Відео дня

Як підготувати яловичину перед варінням

При купівлі м'яса вибирайте яловичину з приємним ароматом і рівномірного кольору, без темних або зеленуватих плям. Жир на м'ясі повинен бути не жовтого, а білого кольору. 

Заморожену яловичину перед приготуванням потрібно повністю розморозити. Для цього її варто поставити в холодильник на 5-6 годин. Промийте яловичину під проточною водою. Після цього можна приступати до варіння.

Як варити яловичину

Викладіть м'ясо в каструлю, залийте холодною водою і поставте на невеликий вогонь. Після закипання з м'яса потрібно кілька разів зняти пінку. Варити яловичину слід тільки на невеликому вогні, інакше вода постійно буде докипати. Після зняття пінки накрийте каструлю кришкою.

Якщо вам потрібно варити яловичину на бульйон, візьміть м'ясо на кістці. У воду крім м'яса можна покласти цілі очищені овочі, такі як моркву, цибулину або стебло селери. Вони наситять бульйон приємним овочевим смаком і розм'якшать м'ясо. Також в воду для бульйону слід додати спеції і сіль. А ось лавровий лист краще покласти в кінці варіння, оскільки при довгому готуванні він починає гірчити.

Варити яловичину на салат можна без спецій і овочів, а солять воду вже в кінці. М'ясо для варіння в такому випадку можна нарізати великими шматочками. Варити яловичину для тушкування слід 2/3 від потрібного часу, а потім перекласти майже готове м'ясо в соус і чи маринад, і довести до готовності там.

Якщо варите яловичину на суп або борщ, то використовуйте другий бульйон, щоб суп не був каламутним. Перший слід вилити після закипання і потім налити чисту прохолодну воду. З другого бульйону також потрібно зняти піну.

Скільки вариться яловичина

Якщо яловичина вариться одним цілим шматком, то на повне приготування знадобиться 2-2, 5 години в залежності від віку м'яса. Нарізане невеликими шматочками м'ясо звариться за 1,5 години. В мультиварці знадобиться 2 години в режимі "Суп" або "Тушкування".

Вас також можуть зацікавити новини: