Сьогодні міністр юстиції України Микола ОНІЩУК розпочав дводенний робочий візит до Республіки Білорусь. Візит відбувається на запрошення міністра юстиції Республіки Білорусь Володимира ГОЛОВАНОВА, повідомили УНІАН у прес-служба Міністерства юстиції України.

У рамках візиту запланована зустріч міністрів юстиції України та Білорусі, під час якої планується обмін досвідом щодо реалізації низки важливих юстиціарних реформ, а саме, удосконалення правових механізмів забезпечення конституційних прав і свобод людини, реформування системи правосуддя, кримінальної юстиції та системи відбування покарань, створення правових засад запобігання та протидії корупції, реформування системи нотаріату з метою створення єдиного нотаріату, формування системи безоплатної правової допомоги.

Планується також, що сторони обговорять можливі шляхи практичної реалізації Угоди між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Білорусь у галузі судової експертизи, яка була підписана 23 січня 2009 року у м. Чернігів (Україна).

Відео дня