Уряд не розглядає можливості виплати компенсацій власникам ліцензій на гральну діяльність після заборони грального бізнесу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив перший віце-прем`єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.

«Жодні ліцензії не діють. Закон не надає право ні ліцензувати сьогодні цю діяльність, ні використовувати одержані ліцензії. Закон чітко забороняє будь-яку форму азартних ігор на території України», - сказав він.

Відео дня

За словами О.ТУРЧИНОВА, уряд вивчав розроблені депутатами проекти законів, спрямовані на регулювання грального бізнесу в Україні.

«Я знаю, що у Верховній Раді опрацьовується кілька законопроектів. В основному вони зводяться до можливого дозволу на гральну діяльність в окремих дуже обмежених зонах. Але це лише проекти, і поки що жоден з них не має підтримки Кабінету міністрів», - пояснив він.

«Я думаю, що ті, хто купував ліцензії, вони, напевно, в десятки разів перевищили свої прибутки, порівняно з вартістю цієї ліцензії. Я ще раз хочу нагадати, що ухвалений закон чітко регламентує правові відносини держави, зокрема, Кабінету міністрів, і тих, хто займався гральною діяльністю. Жодних перехідних положень і відстрочень в законі не передбачено», - наголосив О.ТУРЧИНОВ.

Довідка УНІАН. 11 червня Верховна Рада подолала вето Президента України, 23 червня Віктор ЮЩЕНКО підписав Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні».

Цей закон набуває чинності з дня публікації та діє до ухвалення спеціального законодавства, яке передбачає право здійснення грального бізнесу в спеціально створених гральних зонах.

З дня набуття чинності цього закону видача ліцензій на здійснення діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні припиняється, а ліцензії, видані суб`єктам підприємницької діяльності до дня набуття чинності цього закону, скасовуються.

Кабінет міністрів України впродовж трьох місяців із дня набуття чинності цього закону зобов`язаний розробити і внести на розгляд Верховної Ради України законопроект про діяльність з організації та проведення азартних ігор у спеціально відведених для цього гральних зонах.