Голова Конституційного Суду України Андрій СТРИЖАК радить не квапитись з ухваленням змін до закону про вибори Президента.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КС, про це він заявив на зустрічі із членами делегації Спеціального комітету Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за президентськими виборами 2010 року в Україні.

«Під час гри змінювати її правила вкрай небезпечно, оскільки невідомо, чи встигнуть набрати чинності нові норми, адже до президентських виборів залишилося усього шість тижнів», - наголосив він.

Відео дня

А.СТРИЖАК зазначив, що Конституційний Суд зробив усе, аби захистити права українців під час голосування, коли визнав ряд положень закону про вибори неконституційними.

Голова КС також повідомив, що це в жодному разі не може загальмувати виборчий процес, оскільки замість скасованих норм закону продовжують діяти попередні.

Він висловив переконання, що ніяких законодавчих негараздів з проведенням виборів Президента України бути не може.

Разом з тим, голова КС відзначив, що попри напружену політичну ситуацію в країні, пов’язану з майбутніми виборами, Конституційний Суд має можливість приймати рішення неупереджено і незалежно.

Відповідаючи на запитання членів делегації, А.СТРИЖАК повідомив, що з початку року КС розглянув майже сотню справ. При цьому жодного разу не вийшов за встановлені терміни розгляду. Зокрема, закон про вибори був розглянутий протягом 25 днів.