REUTERS

У Вологодській області Російської області 91-річна ветеранка відбилася від грабіжника, який вночі пробрався в будинок і почав її душити, а після його розговорила і напоїла чаєм.

Про це повідомляє прес-служба судів по регіону.

Читайте такожУ російській соціальній рекламі ветеранів сплутали з "ветеринарами"

Відео дня

П'яний злодій проник у будинок і почав душити і бити жінку. Та спробувала розтиснути його руки. Чоловік забарився, відпустив пенсіонерку і став обшукувати її скриню, заявивши, що йому потрібні 100 тисяч рублів. Господиня будинку вирішила розговорити грабіжника і заспокоїти. Вона напоїла його чаєм і нагодувала пирогами. Після цього чоловік почав скаржитися на своє життя, розповів про родичів і дитинство, просив не видавати його поліції.

Зранку ветеран виявила пропажу своїх 100 тисяч рублів і трьох медалей за участь у ВВВ. Пенсіонерка зателефонувала доньці, розповіла їй про те, що трапилося, а потім здогадалася, що нападник є братом дружини її онука.

Чоловіка, раніше неодноразово судимого, затримали у Великому Устюзі. Він разом зі своїм другом на гроші трудівниці тилу зняв готель, купив взуття, одяг і продукти, витративши 39 тисяч рублів

Суд призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму. Грабіжник свою провину визнав лише частково. На думку чоловіка, його дії повинні кваліфікуватися як крадіжка, а не грабіж, тому що він хотів викрасти чуже майно таємно.

Як повідомляв УНІАН, у Москві слюсар зґвалтував і вбив 76-річну пенсіонерку.