Під час стикування корабля Crew Dragon компанії SpaceX до Міжнародної космічної станції (МКС) виникла нештатна ситуація.

Як виявилося на борту МКС включилася система сигналізації і попередила екіпаж про загрозу. Про це ТАCС розповів офіційний представник NASA Гері Джордан.

"NASA поінформоване про сигнал тривоги і розцінює його як помилковий. Роскосмос з'ясовує, що стало його причиною. На роботу на станції це не вплинуло", - відповів Джордан на прохання прокоментувати повідомлення про спрацювання сигналу тривоги на російському сегменті станції при стикуванні до неї Crew Dragon.

Представник NASA констатував, що за додатковою інформацією щодо даної ситуації слід звертатися до представників Роскосмосу.

Як повідомляв УНІАН, корабель Crew Dragon у неділю, 3 березня, уперше пристикувався до МКС. Операція була завершена близько 06:00 за часом Східного узбережжя США (13:00 за Києвом). Стиковка здійснювалася в автоматичному режимі із застосуванням нового вузла, встановленого на орбітальному комплексі в 2016 році.