Особливості ігрового процесу поки невідомі / скріншот

Компанія Niantic, автори Pokemon Go, анонсувала нову гру Pokemon Sleep, яка повинна мотивувати гравців правильно спати.

Читайте такожВчені виявили в мозку людей "зону покемонів"

Гра обіцяє "перетворити сон на розвагу", заохочуючи гравців за збереження "хороших звичок сну як частини здорового способу життя", повідомляє Guardian.

Відео дня

Особливості ігрового процесу поки невідомі, але новинка буде пов'язана з Pokemon Go, тобто призначена для тих одержимих, які не кидають гру з моменту її запуску в 2016 році, врізаючись в дерева, будівлі, поліцейські машини і іноземні кордони в десятках тисяч зареєстрованих нещасних випадків", - йдеться в повідомленні.

Додаток буде відслідковувати фази сну користувачів і заохочувати їх за нічний відпочинок. Спеціально для Pokemon Sleep вийде новий браслет Pokemon Go Plus+ - це поліпшена версія аксесуару, який можна використовувати для лову покемонів у гучній Pokemon Go. По суті, це буде класичний фітнес-браслет, передає НВ.

"Концепція цієї гри полягає в тому, що гравці чекають пробудження щоранку", - пояснив президент і генеральний директор The Pokemon Company Цунекадзу Ісіхара.

Випуск програми заплановано на 2020 рік.

Зі зростанням обізнаності про негативний вплив технологій на сон гра навряд чи сприятиме розвитку "хороших звичок". Експерт Каті Фішер з Circadian Sleep Coaching підкреслила: "Усвідомлення того, що щось відбувається, поки ми спимо, не обов'язково дозволяє нам відключитися".

Як повідомляв УНІАН, творці Pokemon Go представили гру про світ Гаррі Поттера.