REUTERS

Група вчених з Каліфорнійського університету повідомила, що на поверхні супутника Землі може виявитися набагато більше крижаної води, ніж вважалося раніше.

Про це повідомляє видання Phys.org, передає Naked Science.

Читайте також50 років місії Apollo 11: як проходила історична висадка людини на Місяць (відео)

Відео дня

Дослідники вивчили 12 тисяч кратерів на Місяці, використовуючи дані, зібрані станцією Lunar Reconnaissance Orbiter, яка з 2009 року перебуває на орбіті супутника Землі. Потім учені порівняли місячні затінені кратери з аналогічними областями, захищеними від Сонця, на поверхні Меркурія. Для цього їм довелося проаналізувати дані про дві тисячі кратерів Меркурія з автоматичної міжпланетної станції Messenger, яка провела чотири роки на орбіті цієї планети.

У підсумку, за словами фахівців, вони виявили «схожу тенденцію» в кратерах біля південного полюса Місяця і прийшли до висновку, що на їх дні також може бути багато криги. Всього близько 100 мільйонів тонн, що у два рази перевищує дані попередніх досліджень.

Як повідомляв УНІАН, під найбільшим кратером Місяця знайшли величезну кількість невідомої речовини. Вчені припускають, що це поклади металу від стародавнього астероїда, який врізався в Місяць.