Один зі студентів закладу створив робота / фото: Colorado School of Mines

Колорадська школа гірничої справи у США готує майбутніх інженерів, які будуватимуть колонії на Місяці, Марсі й там, де ще ніхто не бував.

Як повідомляє forbes.ru, її студенти гратимуть ключову роль в освоєнні космосу, бо добути копалини на Місяці, ймовірно, виявиться простіше, ніж доставляти їх туди.

Читайте такожСамотнім пенсіонерам у США пропонують доглядати за робокошенятами (фото)

Відео дня

З осені 2018 року школа пропонує кілька програм щодо «космічних ресурсів», від підвищення кваліфікації до магістратури або аспірантури. 75 студентів відвідують такі заняття, як «Основи космічних ресурсів», широкий оглядовий курс, і «Побудова космічних систем», де студенти будують космічні кораблі та інші об'єкти з матеріалів, доступних на Місяці або Марсі. Інші семінари присвячені економічним і юридичним наслідкам колонізації космосу. Всі курси програми доступні онлайн.

Зазначається, що попит на студентів Школи гірничої справи вельми реальний. Вони, зокрема, отримують можливість безпосередньо працювати на проектах НАСА. Крім того, серед студентів заохочується підприємництво - вони стали засновниками п'яти космічних стартапів, у тому числі таких, які виросли з самої програми.

Наприклад, Lunar Outpost, який побудував робота, що пробирається через «Місячний тестовий майданчик», отримує безліч комерційних і урядових контрактів - як на сам місяцехід, так й інші технології, наприклад систему моніторингу якості повітря.

Незграбний робот, який приводить у рух щось, що нагадує гребне колесо човна, пробирається по сірій піщаній поверхні. Його конструкція не схожа на інші місяцеходи, наприклад на Curiosity, однак вона забезпечує краще зчеплення й дозволяє підніматися і спускатися по схилах. Може здатися, що робот їде по позаземній поверхні.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартував конкурс з відбору команди полярників у 25-ту Українську антарктичну експедицію (УАЕ) на 2020-2021 роки.