26 жовтня в магнітосфері буде також фіксуватися порушення / vladtime.ru

На цьому тижні очікується кілька магнітних збурень рівня G1. За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН), ці бурі вважаються слабкими.

Як повідомляють фахівці, магнітні бурі прогнозуються на 24 і 25 жовтня, у четвер і п'ятницю. 

false

Відео дня

Звернемо увагу, що 26 жовтня в магнітосфері буде також фіксуватися збудження, однак воно не дотягне до категорії магнітної бурі.

Кінець тижня також "порадує" збудженого стану магнітосфери аж до 28 жовтня.

Як уберегтися від впливу магнітних бур

Читайте такожУкраїнські астрономи зафіксували міжзоряну комету

Щоб залишатися в тонусі і мінімізувати негативний вплив, фахівці радять в цей період дотримуватись простих порад. Так, цей час краще провести в спокої, уникаючи стресових ситуацій і надмірних навантажень - як фізичних, так і емоційних. Слід більше відпочивати, висипатися і гуляти на свіжому повітрі.

Медики радять робити зарядку вранці - кілька простих вправ поліпшать кровообіг, знімуть стрес і звільнять від погодної залежності. Також рекомендується час від часу приймати контрастний душ.

Для поліпшення самопочуття у такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему. Слід дотримуватися меню, що складається з легкої їжі, мінімізувавши вживання дуже жирних, гострих і занадто солоних страв. Варто відмовитися від алкоголю і кави, замість цього пити більше води і заспокійливі чаї.