Приблизно так буде виглядати апарат BREEZE / фото: CRASH Lab, University at Buffalo

Національне аерокосмічне агентство США прийняло пропозицію Університету Буффало про розробку експериментального космічного апарату для досліджень Венери.

Про це повідомляє Naked Science.

Читайте такожУ NASA знайшли ознаки життя на супутнику Сатурна

Відео дня

Під час розробки корабля під проектною назвою BREEZE (біотехнологічний скат для екстремальних середовищ і зональних досліджень) черпали натхнення з морських скатів.

За задумом творців, гнучкі крила дозволять BREEZE швидко і стійко пересуватися в густій венеріанській атмосфері. Харчування корабля забезпечать сонячні батареї, які планують заряджати раз на два-три дні, коли апарат буде пролітати над освітленою стороною планети.

Проект BREEZE виконаний фахівцями з CRASH Lab - Лабораторії безпеки космічних структур і гібридів в Університеті Буффало.

Концепт «космічного ската» створювався в рамках програми NASA Innovative Advances Concepts. Вона передбачає гранти в розмірі 125 тисяч доларів на розробку космічних технологій.

Варто відзначити, що атмосфера Венери найбільш щільна у всій Сонячній системі - у 93 рази щільніша, ніж земна, а тиск на поверхні Венери дорівнює тиску на глибині 900 метрів в земній водоймі.

Як повідомляв УНІАН, дослідники вважають, що клімат Венери був іншим і досить помірним в далекому минулому. Власне 700 мільйонів років тому Венера ще могла зберігати воду в рідкому стані.