Штучний інтелект сам попередив людей, що може бути шкідливим / vpnsrus.com

Машина зі штучним інтелектом з’явився на сцені Кембридзького союзу у Великій Британії, щоб обговорити з аудиторією людей плюси й мінуси використання штучного інтелекту. В якийсь момент дискусії робот попередив аудиторію, що технологія «може завдати значної шкоди».

Разом з тим, як пише Newsweek, люди в залі все одно проголосували за використання штучного інтелекту. Хоча перемога й була досить невпевненою. Адже трохи більше половини присутніх проголосували за використання розумних машин. Сам штучний інтелект склав «думку» про власну ж технологію на основі 1100 повідомлень з аргументами, які IBM отримав за тиждень до дебатів.

Читайте такожЗа півгодини до удару: штучний інтелект навчився прогнозувати блискавку

Відео дня

Всі повідомлення були поділені на дві категорії: на користь і проти штучного інтелекту. Деякі були відсіяні як такі, що не підходять для бази даних.

Разом з тим, на основі цієї зібраної інформації Project Debater від IBM шукав і виділяв найбільш переконливі й достойні аргументи, які він повторював, коли чув певні речення. На захист технології були використані аргументи про те, що вона може створити нові робочі місця й зробити наявні робочі місця більш ефективними. Мінусами були ж названі людські упередження й нездатність штучного інтелекту приймати моральні рішення.

«Штучний інтелект може завдати значну шкоду. Він не здатен ухвалювати рішення, які були б правильними з моральної точки зору. Оскільки мораль – це виключно людська річ», - сказала машина аудиторії.

Читайте такожNewsweek: Людський мозок з пробірки може стати розумнішим, ніж природний

Втім, робота продемонстрованого IBM алгоритму не завжди була безпомилковою. Він був схильний повторюватися, особливо коли говорив про здатність штучного інтелекту конкурувати з людиною у виконанні одноманітних завдань. Крім того, він використав аргумент про упередження як такий, що виправдовує штучний інтелект, а не критикує його.