Двойной снимок Юпитера, сделанный

Як очікується, "Юнона" зробить і передасть на Землю знімки колосальних переміщень атмосферних мас планети, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Пролітаючи над Юпітером в напрямку з півночі на південь, зонд рухався зі швидкістю понад 200 тисяч кілометрів на годину.

Читайте такожNASA опублікувало перше кольорове фото Юпітера після виходу на орбіту зонда "Юнона"

Відео дня

Знімки хмар Юпітера у найвищій роздільності NASA розраховує оприлюднити наступного тижня.

Одне із завдань експедиції полягає у вивченні складу планети. Фахівці NASA сподіваються дізнатися, чи є у неї тверде ядро або вона повністю складається з газу, який знаходиться у стані стиснення надзвичайно високого ступеню.

Ще одна загадка, яку розраховують розгадати вчені, пов'язана з найпомітнішою деталлю на диску планети - Великою червоною плямою Юпітера. Це гігантський ураган, який земні астрономи спостерігають вже понад 350 років.

Читайте такожКосмічний апарат "Юнона" зробив звукозапис при виході на орбіту Юпітера

Після цього прольоту центр управління польотами відправить "Юнону" на ще один оберт тривалістю 53 дні. 19 жовтня з допомогою двигунів зонда фахівці NASA мають намір скоротити період обороту навколо Юпітера до 14 днів.

На цій орбіті "Юнона" перебуватиме до лютого 2018 року, коли вона отримає команду "пірнути" в атмосферу Юпітера, що буде означати для неї свого роду самогубство.

Космічний апарат опинився в зоні гравітації Юпітера 5 липня. За час польоту, що тривав п'ять років, він покрив більше 2,8 мільярдів кілометрів.