www.kasjauns.lv

Свої висновки вони опублікували в журналі Applied and Environmental Microbiology, пише "Газета.Ru".

Читайте такожNASA запустило апарат для збору ґрунту з небезпечного для Землі астероїда Бенну

Вчені під керівництвом Дональда Шаффнера експериментували з падінням їжі на нержавіючу сталь, керамічну плитку, дерево і килимове покриття, а в якості продуктів вибиралися кавун, хліб, бутерброд з маслом і льодяники. Аналіз продуктів показав, що кількість бактерій, що перейшли на них, крім часу впливають їх вологість, а також характер поверхні.

Відео дня

З'ясувалося, що на килимовому покритті найгірше помітний перехід бактерій. При цьому, незважаючи на те що час контакту дійсно збільшує кількість мікробів, «правило п'яти секунд» вдалося спростувати - деякі бактерії виявляються на продуктах в першу ж секунду після падіння.