Британський уряд розглядає радикально новий план протистояння пропаганді ісламістського руху "Талібан" в Афганістані, повідомляє ВВС News. Зокрема, вберегти рядових афганців від згубного впливу талібів допоможуть мобільні телефони й інтернет.

За наявними оцінками, нині в Афганістані близько півмільйона користувачів інтернету і близько 6 мільйонів власників мобільних телефонів, і серед них вже здобули поширення ворожі до Заходу відеоролики. Для боротьби з ідеологічною монополією "Талібану" один з позаштатних консультантів уряду розробив оригінальний план, який, як повідомляється, здобув у міністерстві закордонних справ прихильну оцінку.

Передбачається, що Велика Британія через некомерційні організації розповсюдить телефони з відеокамерами серед афганців, і ті стануть на них знімати відео для персональних "відеощоденників". Таким чином, як сподіваються британці, жителі Афганістану зможуть зняти до сотні самодіяльних фільмів, які наступного літа візьмуть участь у спеціально організованому фестивалі.

Відео дня

Лента.ру