Тисячі користувачів інтернету в Туреччині втратили доступ до двох найпопулярніших у країні блогів, повідомляє РІА «Новини» з посиланням на місцеву пресу.

За рішенням суду заблоковано доступ до адрес www.blogger.com і www.blogspot.com, при цьому мотиви, якими керувалася влада, не називаються. При відкритті сторінок, де щодня розміщують свої щоденники і фотографії турецькі блоггери, з`являється напис "Доступ припинений за рішенням суду".

Протягом цього року в Туреччині за рішенням судових інстанцій був заблокований доступ до 1112 сайтів, пише газета "Радикал", зазначаючи, що ця країна перетворилася на "державу, де панує цензура".

Відео дня

Видання нагадує, що більше шести місяців в Туреччині був закритий доступ до сайту Youtube через розміщення там роликів, образливих щодо засновника держави Мустафи Кемаля Ататюрка.

У жовтні стамбульський суд заблокував доступ до інтернет-сайту газети "Ватан" після звернення креаціоніста та борця з теорією еволюції Адана Октара.

Згідно з місцевим Кримінальним кодексом, судова влада має право заблокувати доступ до будь-якого сайту на підставі дуже багатьох причин.