Азаров анонсував кириличний домен

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні на засіданні уряду.

«Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в Інтернеті», – зазначив Азаров і додав, що це стало можливим завдяки довготривалій спільній роботі уряду з неурядовими організаціями.

На тему: Громадськості пропонують подумати, як розвивати домен .УКР

Відео дня

За його словами, кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх набагато більш відкритими для простих громадян, насамперед тих, хто лише починає знайомитися з Інтернетом. «Наприклад, відтепер, щоб зайти на Урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресній строчці набрати українською «Кабмін.укр» чи «КабінетМіністрів.укр», і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно. До того ж, адреси рідною мовою значно полегшать пошук в Інтернеті», - повідомив Азаров.

Він наголосив, що це – лише початок, а в перспективі кирилицю можна буде використовувати і при написанні адреси електронної пошти.

«Інтернет є невід’ємною часткою нашого життя. Тому, чим доступнішим і, так би мовити, комфортнішим він буде для громадян, тим вищою буде й якість нашого з вами життя», - зазначив Азаров.