Російські вчені винайшли систему для вирощування на МКС моркви та помідорів

"Оранжерея з сумарним об'ємом близько 3 кубічних метрів включає чотири конвеєрних циліндричних модуля для вирощування листових салатних овочів (моркви, томатів і перцю і змогла б щодня забезпечувати в польоті екіпажу з шести чоловік споживання близько 2 кг свіжих овочів, що містять 100% необхідних екіпажу і добре засвоюваних вітамінів А і С, 10-20% - вітамінів групи В, мінеральних речовин і харчових волокон", - йдеться у тезах доповіді ІМБП, опублікованому збірнику, підготовленому до 50-річчя інституту, пише ZN.UA з посиланням на Інтерфакс.

На тему: На МКС прибув новий екіпаж, який проведе у космосі 35 експериментів

Циліндрична компонування модулів дозволяє отримати суттєвий виграш в масі системи порівняно з іншими конфігураціями модульних космічних оранжерей, говориться в доповіді.

Відео дня