Сатья Наделла / REUTERS

Американська корпорація Microsoft призначила на посаду генерального директора Сатья Наделлу замість Стіва Балмера, йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Відео дня

Згідно з повідомленням, Наделла пропрацював в Microsoft 22 роки. Остання займана ним посада була виконавчий віце-президент бізнес-підрозділу і "хмарних" сервісів компанії.

Разом з тим засновник корпорації Білл Гейтс оголосив про свій відхід з поста голови ради директорів. Один з найбагатших людей планети вирішив стати консультантом нового генерального директора і присвятити себе технічній розробці нових продуктів.

Новим головою ради директорів має намір стати Джон Томпсон.

Читайте такожІнтернет-гіганти почали публікувати дані про запити від спецслужб

Як повідомляв УНІАН, Microsoft протягом минулого року розглядала на посаду генерального директора більше ста кандидатів. Основними претендентами на вакантну посаду були колишній генеральний директор Nokia Стівен Елоп, виконавчий віце-президент Microsoft Сатья Наделла, генеральний директор компанії Ford Алан Малаллі, а також відповідальний за розвиток бізнесу в Microsoft Тоні Бейтс.

Довідка УНІАН. Microsoft - одна з найбільших ІТ-компаній з виробництва програмного забезпечення для різного роду обчислювальної техніки. Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Редмонд штат Вашигтон США. Штат співробітників корпорації складає близько 90 тисяч осіб.