фото ua.depositphotos.com

Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в галузі кіберзахисту – компанії ESET розповіли, як правильно вибрати менеджер паролів – додаток, який спеціально розроблено для зберігання реєстраційних даних в зашифрованому сховищі, а також для створення складних комбінацій, що дозволяє надійно захистити облікові записи.

Про це повідомила прес-служба компанії ESET.

Читайте такожФахівці з кібербезпеки розповіли, як захистити конфіденційну інформацію від хакерів

Відео дня

«Така програма (менеджер паролів – УНІАН) вирішує проблему запам'ятовування великої кількості складних ключів для входу за допомогою збереження і створення унікальних комбінацій, а також автоматичного заповнення облікових даних для кожного з облікових записів в інтернеті. А користувачу варто запам'ятати тільки один пароль для доступу до цієї програми», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, більшість популярних менеджерів паролів функціонують як хмарні додатки, до яких можна отримати доступ через браузер.

«Незалежно від обраної програми, вам доведеться створити одну надійну комбінацію для захисту всіх ваших збережених облікових даних, які використовуються для доступу до різних служб. У разі хмарного менеджера це є частиною створення облікового запису. В першу чергу, ви можете додати всі свої наявні облікові записи в менеджер паролів, а потім у разі реєстрації в нових сервісах ви можете використовувати свої ключові фрази або скористатися вбудованим генератором для створення випадкових і безпечних комбінацій. У разі необхідності увійти в будь-якій зі своїх акаунтів, програма автоматично введе ваші облікові дані», - пояснюють у прес-службі компанії.

За даними компанії ESET, альтернативою хмарних додатків є локальні сховища, які зберігають всі облікові дані на вашому пристрої. Фактично, вони дозволяють вибрати один з декількох варіантів з відкритим вихідним кодом, які надають безліч функціональних можливостей, хоча часто мають скромний дизайн на відміну від хмарних менеджерів.

Третім варіантом, згідно інформації ESET, є менеджери, які включені до вирішення безпеки комп'ютерів і ноутбуків, щоб допомогти керувати обліковими даними для входу в систему, забезпечуючи їх захист.

«Прикладом є модуль ESET Password Manager, який входить до рішення ESET Smart Security Premium і доступний на всіх основних платформах, включаючи Windows, Android і iOS», - додала прес-служба ESET.

У компанії додали, що серед головних недоліків менеджерів паролів є уразливості безпеки.

«Тому перед завантаженням певної програми для зберігання ваших даних для входу перевірте надійність її захисту від атак хакерів, наявність відомих вразливостей в безпеці в минулому і випуск оновлень для їх виправлення», - зазначили IT-фахівці.

Основними питаннями, на які варто звернути увагу при виборі менеджера паролів, є спосіб зберігання даних, можливість відновлення даних у випадку втрати пристрою і додаткові параметри для посилення захисту програми.

Як повідомляв УНІАН, за даними ESET, в Україні щодня фіксується близько 300 тис. нових кіберзагроз для інформаційної безпеки. При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз з метою їх подальшого блокування.

Компанія ESET – провідний розробник рішень в області комп'ютерної безпеки та експерт у сфері ІТ-безпеки. Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині і на сьогодні представлена більш ніж в 180 країнах світу.