Збір і передача персональних даних в Apple або Google відбуватися не буде / фото: techcrunch.com

Компанії Apple і Google випустили ресурс, який сповіщає людей про потенційний ризик зараження від людини із підтвердженим випадком Covid-19.

Про це повідомляє Techcrunch.

Читайте такожСобаки можуть допомогти діагностувати коронавірус - науковці

Відео дня

"Apple і Google надають додаткові ресурси розробникам, працюючим з першою версією їх API повідомлення, щоб забезпечити багатоплатформовий спосіб для агентств охорони здоров'я для попередження людей про потенційний ризик зараження від людини із підтвердженим випадком Covid-19", - йдеться в повідомленні.

Поки версія доступна обмеженому колу розробників, які співпрацюють з медичними організаціями. Вони зможуть використовувати ресурс при створенні додатків, які будуть сповіщати користувачів, якщо вони могли знаходитися поблизу від людини, зараженого коронавірусом.

Зазначається, що збір і передача персональних даних в Apple або Google при цьому не відбуватиметься.

Як повідомляв УНІАН, компанія Twitter надасть науковцям і розробникам програмного забезпечення доступ до потоку даних в режимі реального часу про десятки мільйонів щоденних публічних твітів про COVID-19, які вони можуть використовувати для вивчення поширення захворювання або відстеження дезінформації.