Майже половину домашніх справ в найближчому майбутньому почнуть виконувати роботи / фото Amazon

Вже в найближчому майбутньому роботи будуть виконувати майже половину побутових й хатніх справ. Фахівці зі штучного інтелекту вважають, що зміни відбудуться протягом наступного десятиліття.

Серед таких завдань згадується прибирання, шопінг, переміщення важких предметів, первинне обслуговування клієнтів і допомога літнім людям, в тому числі управління інвалідними візками в лікарнях, йдеться в дослідженні, опублікованому у науковому медичному журналі Plus One.

Прогнозується, що найменше роботи братимуть участь у навчанні або супроводженні дитини, або догляді за літніми родичами – 29%. Разом з тим, очікується, що технології скоротять на 60% час, який ми витрачаємо на покупку продуктів, кажуть експерти.

Відео дня

Катерина Хертог, доцент кафедри ШІ Оксфордського університету зазначила, що зростання автоматизації може допомогти поліпшити гендерну рівність, оскільки жінки зможуть більше часу приділяти професійній діяльності й менше – домашнім справам.

В той самий час є побоювання, що використання домашніх роботів ще більше підкреслить нерівність між багатими й бідними. Передбачається, що подібні роботи-гуманоїди будуть коштувати сотні тисяч доларів. Також впровадження великої кількості технологій може негативно позначитися на приватному житті людей, тому що роботи будуть збирати інформацію.

Раніше передбачалося, що в найближчі десять років у світі з'являться перші версії розумних цифрових двійників людей з різних країн світу.

Як говориться в матеріалі "Бі-бі-сі", цифровий двійник – це точна копія людини у фізичному світі, у якої є мета допомагати своїй реальній версії й забезпечувати зворотний зв'язок з реальною версією.

Вас також можуть зацікавити новини: