Зі станції «Академік Вернадський» повертається українська експедиція \ facebook.com/antarctic2019/

24-та Українська антарктична експедиція відправляється з Чилі до України.

Читайте такожПолярники зі станції Вернадського привітали Україну з Новим роком (відео)

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, разом з ними додому повертаються члени сезонного загону, які працювали на станції «Академік Вернадський» кілька місяців.

Відео дня

Полярники вилетіли з аеропорту міста Сантьяго в ніч з 14 на 15 травня (за київським часом). На початку наступного тижня очікується їхнє прибуття до Києва.

«У період карантину та відсутності регулярних рейсів нам вдалося майже неможливе: українські полярники летять додому. Це результат неймовірної роботи команди нашого центру, Посольств України в Чилі та Бразилії, партнерів та підрядників», - зазначив директор Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

У МОН нагадали, що полярники вирушили зі станції «Академік Вернадський» ще 24 квітня. Там зимувальний загін працював майже 13 місяців, а сезонний - близько трьох. 2 травня, після перетину протоки Дрейка учасники експедицій прибули до порту Пунта-Аренас у Чилі. Кілька днів тому вони прилетіли до столиці республіки - міста Сантьяго.

Наголошується, що після повернення в Україну полярники пройдуть 2-тижневу обсервацію. Наразі планується, що вони перебуватимуть вдома на самоізоляції, встановивши спеціальний додаток «Дій вдома».

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня на станцію «Академік Вернадський» прибула 25-та Українська антарктична експедиція.