Росія засудила "найманця" / Фото УНІАН

Суд у Москві сьогодні, 29 березня, заочно засудив громадянина Росії Романа Железнова до чотирьох років позбавлення волі за приєднання до Окремого загону спеціального призначення «Азов» (раніше батальйон «Азов») на Донбасі.

Читайте такожУкраїнській поліції здався уродженець Якутії, який "служив" у лавах бойовиків, а потім 4 роки переховувався

Як повідомляє Радіо Свобода, прокурори звинуватили Железнова в тому, що він є найманцем, і суд погодився з позицією обвинувачення.

Відео дня

Як відомо, Росія заперечує, що на Донбасі її військові регулярної армії ведуть бойові дії разом із підтримуваними Москвою сепаратистами проти Збройних сил України. Київ і НАТО вказують на очевидні докази прямої участі збройних сил Росії в конфлікті.

Як зазначається, не було ще жодного відомого випадку, коли Росія звинуватила б будь-кого в найманстві за фактом приєднання до сепаратистів, але російські суди вже розглядали справи громадян, обвинувачених у бойових діях на боці України. У червні 2017 року суд у місті Самара засудив місцевого жителя Артема Широбокова до 5 років позбавлення волі за участь в «Азові».