Опудало президента РФ спалили у роковини Іловайського котла / фото dn.depo.ua

Під російським посольством у Києві зібралися бійці та родичі загиблих в Іловайську із вимогою прибрати руки від України.

Читайте такожРоковини Іловайської трагедії: чотири роки тому російська армія розстріляла колону українських військових (фото, відео)

Нагадавши що в цей день, чотири роки тому, саме президент Росії Володимир Путін влаштував справжню бійню в Іловайську, йдеться в сюжеті ТСН

Після молебню за загиблими учасники акції показово спалили опудало Путіна та спробували передати російським дипломатам ухвалену резолюцію про негайне звільнення політв'язнів.

Та до них ніхто з дипломатів так і не вийшов. Сказали надсилати листа поштою. 

фото dn.depo.ua
фото dn.depo.ua

Довідка УНІАН. 28 серпня 2014 року українські війська, які складались переважно із добровольчих батальйонів, потрапили в оточення в Іловайську Донецької області . За даними СБУ, під Іловайськом на той час перебували 3,5 тис. російських військових. У ніч на 29 серпня президент РФ Володимир Путін звернувся до бойовиків з закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, які опинилися в оточенні. 29 серпня вранці українські військові двома організованими колонами почали рух з міста за попередньо узгодженими з російською стороною маршрутами.

Обидві колони під час виходу з міста були розстріляні бойовиками та російськими регулярними військами.