За фактом знущання над літніми людьми відкрито кримінальну справу Фото УНІАН

Трьох співробітників геріатричного пансіонату в селищі Хорошево Харківського району звільнять.

Читайте такожУ Харкові винесли вирок батькам, які замучили до смерті трирічного сина (відео)

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту Харківської обласної держадміністрації Юрій Шпарага.

Відео дня

Минулого тижня в мережі був розповсюджений відеозапис, на якому видно, як співробітниця пансіонату б'є і принижує літнього чоловіка. За словами Шпараги, будуть звільнені жінка, яка фігурує на відеозапису, а також її колега, яка вела зйомку, і учасниця подій, яка нічого не зробила. Всі троє - молодший медичний персонал.

"Закон однаковий для всіх. Згідно із законодавством, ці люди будуть звільнені з посад», - заявив Шпарага.

Він також додав, що перша з жінок написала заяву з проханням звільнити її за згодою сторін, але адміністрація пансіонату з цим не згодна.

"Людину треба було терміново відсторонити від роботи. І вона відсторонена, вона написала заяву. Більш того, вона просить звільнити її за угодою сторін. Адміністрація не погоджується з тим, що це "угода сторін". Ми вважаємо, що це злочин, і будемо працювати з юристами, щоб правильно і коректно використовувати статтю Кримінального кодексу", - розповів директор департаменту.

Про побиття та приниження пенсіонерів стало відомо з відеопосту, який виклали в соціальну мережу інтернет-користувачі. На відео жінка, ймовірно, - працівник закладу, б'є віником по обличчю і тілу літнього чоловіка. Крім того, вона принижує його, в тому числі - з використанням нецензурної лайки.

Харківська прокуратура № 6 відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 126 Кримінального кодексу ("побої і мордування") за фактом можливих знущань над людьми похилого віку в геріатричному пансіонаті.