Україна посилила контроль на кордоні / фото dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба України напередодні Нового року та Різдва, для забезпечення максимально безпечного та комфортного міжнародного руху, посилила заходи з охорони державного кордону. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте такожУкраїнські рятувальники перейшли на посилений режим роботи

"Під час заходів контролю на новорічні та різдвяні дні особлива увага приділятиметься громадянам, які є вихідцями з країн міграційного ризику. Здійснюватиметься поглиблена перевірка паспортних документів та протидія спробам переміщення через державний кордон зброї, вибухових і радіоактивних речовин та засобів терору", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами прикордонників, особлива увага у період свят приділятиметься контрольним пунктам в’їзду-виїзду, що розташовані на лінії зіткнення в районі проведення ООС.

"Варто зауважити, що на новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінмежі з ТОТ АР Крим та лінії зіткнення в районі проведення ООС працюватимуть в штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише у разі загострення ситуації та загрози життю людей", - додали у відомстві.

У ДПСУ повідомили, що тільки протягом останніх двох передсвяткових діб співробітники Держприкордонслужби оформили через державний кордон майже 0,5 мільйона осіб, із них в Україну близько 260 тисяч осіб, та більше 80 тисяч транспортних засобів. Крім того, виконано 277 доручень уповноважених державних органів, реалізовано 28 спрацювань бази Інтерполу, виявлено 24 недійсних та підроблених паспортних документи, затримано 35 осіб за незаконне перетинання державного кордону, а також припинено 8 спроб незаконного переміщення товарів та вантажів через кордон.

Також Державна прикордонна служба звертається до усіх громадян, які перетинають держаний кордон України, ретельно та завчасно готуватися до своїх подорожей, зокрема правильно оформляти документи та враховувати погодні умови.