Свою провину 20-річний громадянин Туреччини визнав у суді / фото прес-служба поліції

Громадянин Туреччини, підозрюваний у вбивстві двох іноземних студенток у Харкові, визнав свою провину на суді.

Про це повідомив радник Посольства Турецької Республіки в Україні з питань внутрішніх справ Хакан Сирали під час зустрічі з першим заступником голови Національної поліції України В’ячеславом Аброськіним, інформує прес-служба Нацполіції.

Читайте такожПоліція Харкова оголосила в розшук громадянина Туреччини за підозрою у вбивстві студенток-співвітчизниць

Відео дня

Радник турецького посольства висловив подяку українським поліцейським за ефективні двосторонні стосунки. "Ми дуже швидко та оперативно діяли, розслідували цю справу, яка мала великий резонанс. Дякую українській поліції за таку співпрацю", – сказав дипломат.

Також турецька сторона повідомила, що на суді затриманий визнав свою провину. "Суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. За законодавством Туреччини йому загрожує довічне позбавлення волі", - повідомили в поліції.

Як повідомляв УНІАН, 3 січня близько 09:30 до Київського відділу поліції Харкова звернувся 19-річний чоловік з проханням встановити місцезнаходження його подруг, з якими він разом навчається на другому курсі університету. За його словами, студентки з 31 грудня 2018 року не відповідали на телефонні дзвінки. В орендованій квартирі по вулиці Валентинівській працівники поліції виявили тіла двох жінок з ознаками насильницької смерті. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.

5 січня підозрюваного у подвійному вбивстві громадянина Туреччини 1998 року народження затримали в Стамбулі, куди він втік після вчинення злочину.