Кадр з фільму "Гарет Джонс" / фото Держкіно/facebook

Україно-польський Історичний трилер «Гарет Джонс» увійшов до основної конкурсної програми Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.

Читайте такожБабуся з онуком з прифронтового села на Донбасі відправилися до США завдяки фільму, номінованому на "Оскар" (відео)

Відео дня

Трилер «Гарет Джонс» режисерки Аґнєшки Голланд – фільм спільного виробництва Польщі (Film Produkcja), України (Kinorob) та Великої Британії (Boy Jones Films) візьме участь в основній конкурсній програмі.

Нагадаємо, 69-й Берлінський міжнародний кінофестиваль цьогоріч пройде з 7 по 17 лютого. Вихід фільму в широкий український прокат запланований на осінь 2019-го року.

За сюжетом фільму, у 1933 році валлійський репортер Гарет Джонс знайомиться у Москві зі журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на жорстокість радянського режиму. Гарет, попри смертельні загрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: жорстку цензуру, масові репресії і Голодомор.