Українця утримують у колонії в Челябінській області / svoboda.org

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликає представників російської влади негайно провести медичну діагностику та лікування хвороб українського політичного в'язня Станіслава Клиха, незаконно засудженого в Росії.

Читайте такожДенісова направила російському омбудсмену листи через порушення прав політв'язнів Гриба і Клиха

Про це український омбудсмен повідомила у Facebook. "Стурбована невтішними новинами про стан здоров’я політв’язня Станіслава Клиха, якого утримують у виправній колонії Російської Федерації", - заявила Денісова.

Відео дня

Вона зазначила, що про погіршення самопочуття Клих повідомив у відкритому листі. Зокрема, він пише, що "стан його здоров’я критичний, можлива гангрена та є підозра на рак". "Викликає занепокоєння те, що у такому стані Станіслав заявив про намір знову розпочати голодування", - наголосила Денісова.

"Я терміново звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та радника президента РФ, голови Ради при президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова з вимогою негайно вжити заходів щодо забезпечення медичного догляду, а також діагностики та лікування хвороб, про які вказав Станіслав у своєму листі", - заявила Денісова.

Як повідомляв УНІАН, раніше виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що в українського політв'язня Станіслава Клиха значно погіршився стан здоров'я і є підозра на рак.

У 2016 році українців Миколу Карпюка і Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні.

Клих заявив, що ніколи не був у Чечні. Про проблеми зі здоров'ям, зокрема, з психічним станом Клиха, неодноразово повідомляли адвокати і правозахисники.

Українця утримують у колонії в Челябінській області.