Двом підозрюваним у нападі на активіста продовжили арешт до березня / фото УНІАН

Київський районний суд Одеси продовжив терміни арештів двох підозрюваних у замаху на главу місцевої організації ВО "Автомайдан", телеведучого Віталія Устименко.

Читайте такожВ Одесі назвали основну мету нападів на активістів в регіоні

Як повідомили УНІАН у прес-службі суду, 11 січня продовжено термін утримання під вартою підозрюваних у замаху на вбивство Устименко.

Відео дня

"Розглянувши клопотання правоохоронців, суддя задовольнив його. Таким чином, підозрювані будуть утримуватися під вартою без можливості внесення застав ще 60 діб", - повідомили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, Устименко часто висловлюється проти забудови узбережжя, історичного центру Одеси і бере участь у відповідних акціях протесту.

У лютому 2018 р. він зазнав нападу в приміщенні Солом'янського райсуду Києва, де обирали міру запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову, який підозрюється у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Устименко був серед активістів, які виступали проти Труханова.

5 червня в Одесі зловмисники напали Устименко, коли він вийшов з офісу "Громадського телебачення". До нього підбігли двоє чоловіків, вдарили по голові, і коли Устименко впав, поранили (імовірно, ножем).

25 вересня 2018 р. прокурор Одеської області Олег Жученко заявив, що правоохоронці затримали двох підозрюваних у нападі на Устименко: одного - в Донецькій області, іншого – в Дніпропетровському регіоні.

На засіданні суду в Одесі по обранню запобіжного заходу підозрюваний з Дніпропетровського регіону стверджував, що він і другий затриманий – військовослужбовці 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Обох фігурантів помістили в СІЗО без права внесення застави.

28 вересня Жученко заявив журналістам, що один із заарештованих є дезертиром.