Денісова зазначила, що Бекірова вивезли у сімферопольську лікарню імені Семашка \ фото УНІАН

Незаконно заарештованого російськими окупантами кримськотатарського активіста Едема Бекірова вивезли у сімферопольську лікарню імені Семашка на медичне обстеження.

Читайте такожОкупанти пообіцяли відвезти хворого політв’язня Бекірова до лікарні – Денісова

Про це повідомила у Facebook уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. "Під час моєї розмови з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою вона пообіцяла, що Едема Бекірова перевезуть у лікарню в понеділок. Цього не сталося, бо начебто не було конвою", - написала Денісова.

Відео дня

За її словами, сьогодні адвокат Бекірова Іслям Веліляєв повідомив їй про те, що зв'язався з керівником медичної частини СІЗО Сімферополя, де утримують його підзахисного. "Він розповів адвокату, що Едема Бекірова вивезли у сімферопольську лікарню імені Семашка на обстеження, яке триватиме два тижні", - повідомила Денісова.

"Чекаємо на результати обстеження. Будемо намагатися отримати їх якнайшвидше та вимагати, щоб Едему Бекірову надали усю необхідну медичну допомогу", - наголосила омбудсмен.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованим Кримом і вивезли в будівлю ФСБ РФ в Сімферополі.

Бекірова звинувачують у зберіганні, поширенні і транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

Йому нещодавно зробили складну операцію на серці, але не надають медичної допомоги. Також у Бекірова ампутована нога.

13 грудня так званий "суд" у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.

14 січня Бекірова не направили на медобстеження через нестачу конвоїрів.