11 січня на Житомирщині перша громада колишньої УПЦ МП перейшла до ПЦУ \ Адміністрація Президента України

На Житомирщині сьогодні ще три громади колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшли до Православної церкви України.

Читайте такожНа Івано-Франківщині собор колишньої УПЦ МП перейшов до української помісної церкви

Як повідомили УНІАН у Житомирській облдержадміністрації, йдеться про громади міста Андрушівки, села Кишин Олевського району та села Павлівка Пулинського району.

Відео дня

Голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко повідомив, що у свято Водохреща близько 200 жителів села Кишин, які ходять до Свято-Троїцької церкви, провели збори релігійної громади й ухвалили рішення про перехід із церкви Московського патріархату до єдиної ПЦУ. Рішення громади підтримав і настоятель храму отець Борис.

За словами голови Андрушівської РДА Катерини Курсон, після процесу освячення води частина релігійної громади Трьохсвятительської церкви разом із настоятелем Іоаном також вирішили приєднатись до ПЦУ.

Як повідомляв УНІАН, 11 січня на Житомирщині перша громада колишньої УПЦ МП перейшла до Православної церкви України. Цією громадою стала громада села Ворсівка Малинського району.

17 січня президент Петро Порошенко заявив, що вже понад 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату виявили бажання приєднатися до ПЦУ.