Ще одна церковна громада перейшла до ПЦУ / фото УНІАН

У Чернівецькій області церковна громада села Горошівці Заставнівського району на зборах ухвалила рішення про перехід місцевої церкви Успіння Пресвятої Богородиці з підпорядкування колишньої УПЦ МП до Православної церкви України.

Читайте такожДо української помісної церкви перейшли вже 100 парафій колишньої УПЦ МП - ЗМІ

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене сьогодні на зборах парафії, які ініціював місцевий священик отець Федір.

Відео дня

На зібрання прибув митрополит Чернівецький і Буковинський колишньої УПЦ МП Мелетій, якого місцеві жителі намагалися не пропустити на територію церкви. Проте, завдяки допомозі правоохоронців, священики таки потрапили на ці збори.

Під час зібрання Мелетій спільно з отцем Федором намагалися переконати людей у тому, що Православна церква України є «неканонічною». Водночас настоятель церкви заявив, що він не покине УПЦ МП, а служитиме митрополиту Онуфрію.

Збори церковної громади супроводжувались суперечками. 

Пізніше учасникам зборів запропонували ухвалити рішення щодо переходу церкви: на подвір’ї храму прихильники ПЦУ стали в колону праворуч, а ті, хто підтримує Московський патріархат – ліворуч. Таким чином, за перехід до Православної церкви України проголосували 239 людей, проти – 40. Водночас тих, хто утримався, не було.

Довідка УНІАН. У Чернівецькій області вже чотири церковні громади ухвалили рішення про перехід з підпорядкування колишньої УПЦ МП до ПЦУ. Першою про такі наміри 19 грудня 2018 року висловилась парафія села Шишківці Кіцманського району. 30 грудня до ПЦУ перейшли церковні громади сіл Карапчів Вижницького району та Боянчук Застанівського району.

8 січня архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій на прес-конференції у Чернівцях повідомив про наміри ще 15-ти церковних громад області щодо переходу до ПЦУ. Загалом у регіоні понад 400 церков перебувають у підпорядкуванні колишньої УПЦ МП.