У Софії Київській проходить Інтронізація владики Епіфанія / Telegram - Sonya Koshkina (official)

У столичному соборі Святої Софії розпочалася інтронізація предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія.

Читайте такожВажко спрогнозувати, коли ПЦУ визнають інші помісні церкви - Епіфаній

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія розпочалась близько 9.00 під час божественної літургії.

Відео дня

На захід також прибув президент України Петро Порошенко разом з дружиною, представники Кабінету міністрів України, політичних партій та суспільних груп.

Як відомо, інтронізація – це урочисте богослужіння, під час якого здійснюється зведення новообраного предстоятеля церкви на його кафедру.

Журналіст Соня Кошкіна повідомила в Telegram, що в урочистій церемонії беруть участь константинопольські ієрархи та верховне духовенство, а також політики.

«В Софію приїхали Президент, Юлія Тимошенко, Андрій Садовий, деякі народні депутати та члени КМУ. Враховуючи невелику місткість Собору, запрошених не багато - близько 150 осіб», - повідомила вона.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі Святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.