ВПС США / REUTERS

Літак Військово-повітряних сил США провів розвідку в Чорному морі біля берегів Криму.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на російські ЗМІ.

Радіорозвідники RC-135V з бортовим номером 64-14846 і позивним MITE21 о 08:35 за московським часом злетів з авіабази «Суда-Бей» в Греції. Вже через 10 хвилин Boeing прибув в акваторію Чорного моря і приступив до розвідувального польоту біля берегів Криму. RC-135V курсував у зазначеному районі близько трьох годин.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у січні військово-повітряні сили США направили літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V для патрулювання неподалік узбережжя окупованого Росією Кримського півострова та їх Чорноморського узбережжя поблизу Новоросійська.

Boeing RC-135 — сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ВПС США та Королівськими ВПС Великої Британії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації, отриманої за допомогою спеціального радіотехнічного обладнання, встановленого на його борту.

За основу літака взято Boeing C-135 Stratolifter, з використанням обладнання General Dynamics, Lockheed, LTV, E-Systems, та L-3 Communications.

Окрім того, у Чорному морі перебуває з візитом ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG 75) Військово-морського флоту США, що від початку тижня перебуває з візитом у порту Батумі в Грузії.