Активісти на мітингу щодо вбивства Гандзюк / фото УНІАН

Більше третини українців вважає владу винною в резонансних нападах і вбивствах громадських активістів протягом 2018 року.

Про це йдеться в переданих УНІАН результатах опитування громадської думки, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Читайте такожПідозрюваний в організації вбивства Гандзюк Мангер вийшов на роботу

Відео дня

«Щодо резонансних нападів і вбивств громадських активістів, що сталися протягом 2018 року, більшість українців покладає відповідальність на керівництво держави і правоохоронні органи, які не спромоглися захистити активістів (31%), та корупціонерів, проти чиїх злочинів у своїх містах боролися активісти (25%)», - йдеться в матеріалах.

Крім того, деяка частина громадян (6%) схильна звинувачувати самих активістів, переважно на сході (12%) та півдні (11%).

***Загальнонаціональне дослідження проведено фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.