Данилко жартома заявляв про бажання виступити на Євробаченні 2019 від України / Фото УНІАН

Андрій Данилко (відомий як Вєрка Сердючка), який жартома заявляв про бажання поїхати на Євробачення 2019 від України, може подавати заявку на участь у пісенному конкурсі.

Читайте також"Танцювати перед сусідом, який поранивши твою дружину": Україна може не поїхати на Євробачення 2020

Про це у ході прес-конференції заявила член правління НСТУ Олександра Кольцова, відповідаючи на запитання журналіста, чи може Данилко взяти участь у пісенному конкурсі в 2019 році.

Відео дня

"До 10 березня Андрій Данилко може зробити пропозицію Національній компанії. Ми чекаємо наступного витка обговорення в суспільстві, чи має право Андрій Данилко, у якого є концерти в Росії, їхати від України вдруге", - заявила Кольцова.

"Якщо вже доведеться, звичайно, це гумор, я дістану свої обладунки, начищу зірку і поїду рятувати ситуацію. Звичайно, це жарт", - говорив Данилко в одному з недавніх інтерв'ю.

Як повідомляв УНІАН, Україна не братиме участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» у 2019 році. Національна суспільна телерадіокомпанія України, як і щороку, запропонувала переможцю відбору, співачці MARUV, укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі, однак після проведених перемовин MARUV відмовилася підписувати договір. Телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

У НСТУ наголосили, що цьогорічний відбір «виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на п’ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття».

Також у НТСУ наголошують, що закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території Російської Федерації попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.