МВС не має інформації про операції та заходи СБУ / фото job-sbu.org

Звинувачення в бік МВС про витік інформації спецслужб недоцільні, тому що МВС не має інформації про оперативні заходи і операції СБУ. Про це співголова громадянської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов заявив в ефірі телеканалу «НАШ».

«МВС не має інформації про характер проведення оперативних дій СБУ. Жодна спецслужба не буде ділитися інформацією з іншими правоохоронними органами, тому, що можливий витік», - зазначив він.

Разом з тим, Д.Снєгирьов заявив про необхідність перевірити співробітників спецслужби на предмет можливих контактів і передачі інформації на непідконтрольні території.

Відео дня

«Ми вже просили керівництво СБУ перевірити інформацію про можливу причетність полковника Юрія Клименка до витоку інформації за операціями на непідконтрольних територіях в Луганській області у 2015 році. У мене є три таких епізоди. І такі речі дуже шкодять іміджу спецслужб. Всі матеріали я хочу передати голові СБУ Василю Грицаку, щоб він відреагував. І якщо така реакція буде, то не буде заяв Зеленського про можливість появи біг-бордів на окупованих територіях. Така заява свідчить про прямі контакти українських спецслужб з тією територією», - сказав він.

У зв'язку з цим Д.Снєгирьов також згадав ситуацію з встановленням СБУ «прослушки» біля офісу кандидата в президенти В.Зеленського нібито для збору інформації про зв'язки якогось громадянина з російськими спецслужбами.

«У мене питання до СБУ - поки ви виконуєте заходи щодо отримання інформації про можливі зв'язки сторонньої людини, у вас були конкретні факти по конкретній людині - військовому Філіппову, - про його зв'язки з російськими спецслужбами, чому ви дали можливість Філіпову перейти на ту сторону?», - підкреслив він.

Як повідомлялося, глава МВС Арсен Аваков заявив, що під офісом В.Зеленського виявлені елементи апаратури для прослуховування. В СБУ відповіли, що "здійснюють оперативно-технічні заходи" по вулиці Білоруській, але вони не пов'язані з кандидатами в президенти і керівництву МВС було відомо про їх заходах. 6 березня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом розголошення керівництвом МВС інформації про прослуховування громадянина України, підозрюваного в зраді.