МЗС заявили про збільшення кількості українських моряків, яких затримують і утримують в інших країнах \ УНІАН

У Греції знято звинувачення з двох українських моряків - членів екіпажу судна Andromeda, яких заарештували в 2017 році за підозрою в контрабанді вибухівки.

Читайте такожМЗС очікує на повернення з Греції 26 українців – членів екіпажів іноземних заарештованих суден

Про це повідомляє посольство України в Греції. Зазначається, що 7 березня Центральний міськсуд міста Пірей скасував всі звинувачення у справі судна Andromeda і всіх членів його екіпажу.

Відео дня

«Зокрема, 2 українські моряки Олексій Слєпньов і Сергій Константинов - капітан і старпом зазначеного судна - після вирішення всіх формальностей повернуться на батьківщину найближчим часом», - сказано в повідомленні.

Членів екіпажу судна було заарештовано в січні 2017 року за підозрою в нелегальному перевезенні вибухових матеріалів - 410 тонн вибухівки і детонаторів. Слідство у справі тривало 10 місяців, судовий процес - понад 5 місяців. Загалом відбулося 11 судових засідань.

Екіпаж - два українці, п'ять індійців і албанець. Слєпньов - житель міста Ізмаїла Одеської області, Константинов - Одеси.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого в МЗС заявили про збільшення кількості українських моряків, яких затримують і утримують в інших країнах за протиправну діяльність.

За даними відомства, в Греції утримують 186 моряків, в Італії - понад 150.