Внаслідок сутичок постраждали 15 поліцейських \ Нацполіція

Слідчі відкрили кримінальне провадження проти активістів «Національного корпусу» і «Національних дружин», які вчинили провокації та брали участь у сутичках з правоохоронцями в Черкасах.

Читайте такожМВС обіцяє покарати винних у насильницьких діях активістів "Нацкорпусу" і "Нацдружин" (фото, відео)

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції, сьогодні під час охорони громадського порядку в центрі Черкас, де відбувалися заходи за участю президента України Петра Порошенка, представники «Національного корпусу» намагалися прорватися на сцену.

На зауваження правоохоронців про неприпустимість таких дій близько 30 активістів не реагували.

В подальшому вони почали провокувати на бійку пересічних громадян, застосували до співробітників поліції газ дратівливої дії, фізичну силу, підпалили фаєри і, зрештою, спробували заблокувати кортеж першої особи держави.

Виходячи з необхідності належної організації безпекових заходів, поліцейським вдалося відтіснити активістів та забезпечити необхідні заходи безпеки президента.

За уточненими даними, внаслідок сутички між представниками «Національного корпусу» та поліцейськими постраждали 15 правоохоронців, зокрема й начальник Головного управління Нацполіції у Черкаській області генерал поліції Валерій Лютий.

П’ятьом постраждалим надано медичну допомогу на місці, 10 звернулися до медзакладів.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 345 та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу ("погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу"; "хуліганство") .

Слідчі завели справи проти членів "Нацкорпусу" \ Нацполіція

Як повідомляв УНІАН, вдень на Майдані Незалежності у Києві відбулась акція, організована партією «Національний корпус», з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі.

В акції брали участь близько 2 тис. осіб. Після виступів активісти пішли з Майдану до АП, щоб оголосити свої вимоги.

На підході до будівлі Адміністрації президента виникли сутички між представниками «Нацкорпусу» і «Національних дружин», які підійшли до кордону поліції, схопили металеві огорожі та кинули їх у правоохоронців. Під час сутички також учасники акції випускали петарди, в повітря, ймовірно, було розпилено якусь речовину, а також запалювали фаєри.

У поліції заявили, що внаслідок сутички біля Адміністрації президента постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції поїхали в Черкаси, де сьогодні перебував Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступати перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після сутичок з поліцейськими прорвалися до сцени.

В МВС повідомляли, що внаслідок сутички в Черкасах постраждали семеро поліцейських.