Суд у Москві продовжив строки арешту полоненим українським військовим до кінця квітня \ фото prm.ua

Сьогодні день народження у полоненого українського моряка, капітан-лейтенанта Сергія Попова із захопленого російськими силовиками катера «Нікополь».

Читайте такожСлідство призначило психіатричну експертизу стосовно 21 військовополоненого моряка - адвокат

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у Facebook. «Сьогодні день народження у військовополоненого українського моряка - капітана лейтенанта ВМСУ Сергія Попова», - написав він.

Полозов від імені всіх адвокатів військовополонених привітав Попова з днем народження та побажав здоров'я, стійкості та якнайшвидшого повернення додому.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід із Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

Суд у Москві продовжив строки арешту полоненим українським військовим до кінця квітня.