Бюджет проекту складає 5 млрд 993 млн грн фото /Yaroslav.K

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що нові станції столичного метрополітену «Мостицька» і «Проспект Правди» на житловому масиві Виноградар відкриють у грудні 2021 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко повідомив президента України Петра Порошенка під час презентації проекту будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар.

Читайте такожКиїв скували 8-бальні затори (карта)

Відео дня

За словами Кличка, фахівці кажуть, що у грудні 2021 року дві станції метрополітену на Виноградарі будуть відкриті.

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада 2018 р. КП «Київський метрополітен» уклав договір про будівництво лінії метро на Виноградар з переможцем тендеру ПАТ «Київметробуд».

У рамках першої черги робіт на ділянці довжиною майже 4 кілометри передбачається спорудження двох станцій - «Мостицька» та «Проспект Правди» - і відгалуження у бік станції «Виноградар» для подальшого продовження лінії.

Бюджет проекту становить 5 млрд 993 млн грн.

Відповідно до техніко-економічного обгрунтування, затверджено будівництво 4 станцій на новій ділянці лінії метро на Виноградар – 2 з них у першій черзі будівництва і по одній станції – у другій та третій черзі (станції «Маршала Гречка» і «Виноградар»).