Незначні магнітні коливання можливі 24, 26 і 29 березня / фото flickr.com/photos/nasamarshall

Березень 2019 не радує багатством сплесків сонячної активності та серйозних магнітних бур. Так, найближчим часом очікується черговий сильний сплеск сонячної активності. Щоб дізнатися, в які дні є ризик потрапити під негативний вплив Сонця і вчасно захистити організм, УНІАН пропонує вам прогноз магнітних бур на кінець березня 2019 року, а також рекомендації лікарів.

Прогноз магнітних бур на березень 2019 року

В кінці березня протягом декількох днів очікується напружена геомагнітна обстановка. Досить серйозні магнітні бурі очікуються 23, 27 і 28 березня. Наприклад, 23 березня з 17:00 за київським часом прогнозується найсильніша магнітна буря рівня G1, яка протримається протягом всього дня і поступово спаде тільки до 24 березня.

Незначні магнітні коливання можливі 24, 26 і 29 березня. Особливо обачними в цей період слід бути людям з підвищеною метеозалежністю, гіпертонікам і тим, хто має проблеми з серцево-судинною системою.

Відео дня
Фото: tesis.lebedev.ru

Як впливає геомагнітна буря на людину

В період сильних магнітних бур навіть у здорової людини може розболітися голова, з'явитися втома і нездужання, а також безпричинно погіршитися настрій.

Люди, залежні від сильних перепадів погоди, виразно відчувають на собі незначні сплески сонячної активності. У таких людей під час магнітних бур організм реагує більш гостро: порушується робота серцево-судинної системи, загострюються хронічні захворювання, може підвищуватися артеріальний тиск і рівень адреналіну в крові, з'являються неспокій і страхи.

Вважається, що дане явище також небезпечно для тих, хто страждає на артеріальну гіпертонією і гіпотонією, а також хвороби серця. Можуть виникати інфаркти, інсульти та криз. У такі періоди у людей можуть бути головні болі, проблеми з серцебиттям, сном, перепади тиску і занепад сил.

Як захистити себе від впливу магнітних бур

Щоб уникнути негативного впливу сонця в період магнітних бур, рекомендується не навантажувати себе надмірною фізичною роботою, більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також дотримуватися правильного раціону харчування та водного режиму. Також під час магнітної бурі обмежте далекі поїздки і обов'язково тримайте під рукою необхідні ліки.

Кінець березня не радує багатством сплесків сонячної активності / фото geocenter.info

Рекомендації метеозалежним від лікарів

Для найбільш чутливих людей лікарі розробили систему рекомендацій. У дні, що передують магнітним коливанням, і в самі дні магнітних бур утримайтеся від вживання алкоголю і рясної їжі, що містить в собі жирне, гостре, солоне. На цей період краще дотримуватися помірності в їжі та намагатися зробити акцент на здоровій їжі.

Пийте більше чистої води. Не нехтуйте чаями, компотами, трав'яними сумішами, цикорієм. Намагайтеся вживати ті напої, які не мають сильного впливу на вашу серцево-судинну систему. Постарайтеся утриматися від кави, міцних і збадьорливих чаїв.

Постарайтеся провести більше часу на свіжому повітрі та менше - під замком. Будь-які важкі фізичні навантаження рекомендується відкласти на інший період. Прогулянки на свіжому повітрі, навпаки, підуть вам на користь.