Тісто на пончики роблять різне: дріжджове, бездріжджове, сирне \ ladyelena.ru

Пончики - солодощі, знайомі багатьом ще з дитинства. Пончики, обсмажені в олії, посипані цукровою пудрою, з начинкою та без неї, ідеально підійдуть до чаювання. Пончик популярний у багатьох країнах, в основному за рахунок того, що приготувати пончики у домашніх умовах нескладно. Пончики зазвичай смажаться у фритюрі, як правило, бувають у формі кільця або просто круглі. Тісто на пончики роблять різне: дріжджове, бездріжджове, сирне. Після випікання пончики посипають цукровою пудрою або глазурують (помадкою, шоколадною глазур'ю або карамеллю).

Ми звернемо увагу на найбільш популярні рецепти пончиків.

Класичний рецепт пончиків з цукровою глазур'ю:

Інгредієнти: для пончиків - 250 мл теплого молока; 10 г активних сухих дріжджів; 1 ст. л. цукру; 400 г борошна; 60 г розтопленого вершкового масла; 1 яйце; щіпка солі; рослинне масло - для смаження. Для глазурі: 150 г цукрової пудри; 3-4 ст. л. молока; щіпка ваніліну - за бажанням.

Приготування: змішайте молоко, дріжджі і цукор і залиште на 15 хвилин. Якщо дріжджі свіжі, то суміш почне пінитися. Додайте борошно, масло, яйце і сіль і перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте рушником і залиште на 1-1,5 години. Розкачайте тісто товстим шаром і з допомогою склянки виріжте велкі кружечки. У кожному з них зробіть ще один отвір склянкою меншого діаметру. Обсмажте пончики в розігрітому маслі. Змішайте просіяну цукрову пудру з молоком і ваніліном. Полийте глазур'ю готові пончики.

Рецепт пончиків з сиру:

Інгредієнти: 2 яйця; 60-80 г цукру; щіпка солі; ½ чайної ложки соди; 250 г сметани; 250 г сиру; 300-350 г борошна, рослинне масло - для смаження; цукрова пудра - для посипання.

Приготування: збийте яйця, цукор, сіль і соду. Додайте сметану і ще раз збийте. Всипте половину борошна і перемішайте до однорідної консистенції. Додайте сир, перемішайте і частинами вводьте борошно, перемішуючи після кожного додавання. Сформуйте з тіста не занадто товсті ковбаски і наріжте їх на кілька довгих шматочків. Скачайте кожен шматочок в тонкий джгут, згорніть колом і скріпіть краї. Обсмажте отримані пончики в розігрітому маслі і посипте цукровою пудрою.

Пончики на кефірі:

Інгредієнти: 250 мл кефіру; 1 яйце; щіпка солі; 80 г цукру; ½ чайної ложки соди; 3 ст. л. рослинного масла + для смаження; 600-700 г борошна.

Приготування: змішати кефір, яйце, сіль і цукор. Потім додайте соду і масло і ще раз перемішайте. Частинами всипте борошно, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Сформуйте з тіста кульки і обсмажте в розігрітому маслі.

Пончики зазвичай смажаться у фритюрі / smak.ua

Рецепт шоколадних пончиків:

Інгредієнти: для пончиків - 2 яйця; 150 г цукру; 300 мл кефіру; 500 г борошна; 50 г какао; ½ ст. л. кориці; ½ чайної ложки солі; 1 чайна ложка розпушувача; рослинне масло - для смаження. Для глазурі: 150 г цукрової пудри; 4 ст. л. какао, 2 ст. л. молока; щіпка ваніліну за бажанням.

Приготування: збийте яйця і цукор до однорідної консистенції. Додайте кефір і ще раз збийте. Змішайте борошно, какао, корицю, сіль і розпушувач. Частинами всипте борошняну суміш до рідких інгредієнтів, перемішуючи після кожного додавання. Оберніть ємність з тістом харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину. Потім розкачайте тісто товстим пластом і склянкою виріжте кружечки. У кожному з них зробіть невеликий отвір маленьким склянкою. Обсмажте пончики в розігрітому маслі. Змішайте інгредієнти для глазурі до однорідної консистенції і полийте цією сумішшю готові пончики.

Пончики на сметані з вишневим джемом:

Інгредієнти: - 7 г активних сухих дріжджів, 2 ст. л. цукру; 150 мл теплого молока; 350-400 г борошна; щіпка солі; 1 яйце; 230 г сметани; 70 г розтопленого вершкового масла; рослинне масло - для смаження; вишневий джем - за смаком (можна взяти інший джем на ваш вибір); цукрова пудра - для посипання.

Приготування: змішайте дріжджі, цукор і молоко і залиште на 15 хвилин. В окремій ємності змішайте борошно і сіль. Додайте молочну суміш, яйце, сметану і масло і перемішайте міксером до однорідної консистенції. Накрийте ємність рушником і дочекайтеся, поки тісто не збільшиться вдвічі. На це піде приблизно 1,5 години. Потім добре помніть тісто і розкачайте його шаром товщиною близько 1 см. Виріжте з нього кружечки, накрийте рушником і залиште ще приблизно на 40 хвилин. Обсмажте пончики в розігрітому маслі. Викладіть джем в кулінарний мішок, зробіть збоку у пончиках невеликі отвори ножем і наповніть їх джемом. Перед подачею посипте цукровою пудрою.

Американські пончики на молоці:

Інгредієнти: тепле молоко - 0,5 л; дріжджі - 1,5 ст. л.; цукор - 4 ст. л.; сіль - ½ чайної ложки; яєчні жовтки – 3 шт; вершкове масло (розм'якшене) - 50 р; алкоголь - 50 г; ванілін - 2 г; борошно - 4 скл. Для глазурі: 250 г цукрової пудри і пів-склянки молока.

Приготування: приготувати дріжджове тісто не клопітно, якщо мати під рукою хлібопічку. Завантажити всі інгредієнти і вимісити тісто. Якщо ви це робите без помічника, спочатку поставте опару на половині молока. Додайте в неї дріжджі, трохи борошна, цукор, сіль. За консистенцією вона повинна бути, як сметана. Дайте опарі постояти 30 хвилин в теплому місці. Бульбашки на поверхні підкажуть вам її готовність. Потім додайте молоко, вершкове масло, коньяк, жовтки і борошно. Замісіть тісто, дайте йому піднятися. Готове тісто розкачуємо товщиною 3 мм. Вирізаємо виїмкою кружечки. В середині кожного робимо маленький отвір. Бублики залишаємо на 1 годину. У каструлю з товстими стінками наливаємо олії рівно стільки, щоб пончики в ній плавали. Розігріваємо олію до шипіння, акуратно (щоб тісто не сіло) опускаємо пончики в олію. Рівномірно смажимо з обох сторін. Викладаємо на сито або паперові серветки для видалення зайвого жиру. Тим часом готуємо глазур. В пудру потроху додаємо молоко і розтоплюємо. Як тільки глазур стане в'язкою, кожен пончик однією стороною занурюємо в неї і даємо застигнути глазурі.

Пончики ідеально підійдуть до чаювання \ gastronom.ru

Пончики на дріжджах:

Інгредієнти: тепле молоко – 0,5 л яйце – 2 шт. борошно - 600 г, цукор – 75 г, дріжджі - 1 чайнная ложка, масло вершкове (розтопити) – 150 г, цукрова пудра.

Приготування: розвести цукор і дріжджі в 100 мл теплого молока. Почекати, коли шапочкою підніметься пінка. Потім додати цю суміш в решту молока з сіллю, маслом і яйцями. Всипати борошно, перемішати. Тісто вийде рідкуватим. Після того, як воно підніметься, приблизно через 2 години, обробити його на кільця. Руки змастіть рослинною олією. Щоб не прилипали до тіста. Смажити в прогрітому рослинному маслі до золотистої скоринки. Готові пончики посипати цукровою пудрою.

Пончики донатс:

Інгредієнти: пшеничне борошно - 250 г, цукор - 125 г, ванілін - 2 чайні ложки, яйце куряче - 3 штуки, сіль - щіпка, розпушувач - 10 г, рослинна олія - 50 мл, молоко - 250 мл, шоколад - 250 г.

Приготування: борошно, розпушувач, цукор, ванілін і сіль змішати. У середині зробити поглиблення і влити молоко, масло і яйця. Добре перемішати міксером до однорідності. Всипати шматочки шоколаду і добре перемішати ложкою. Тісто вливати ложкою порціями в донат-мейкер. Пекти до рум'яного кольору, приблизно 4-5 хвилин. Тісто періодично перемішувати, оскільки шматочки шоколаду осідають. Остиглі донати вмочити в шоколадну глазур. Поставити на 15 хвилин у холодильник.

Пончики в духовці:

Інгредієнти: борошно (цільнозернове) - 180 г, цукор - 70 г, шоколад (гіркий) - 50 г, молоко (рослинне) - 200 мл олія (оливкова або кокосова) - 50 мл, розпушувач - 5 г, ваніль - щіпка.

Приготування: змішати в глибокій мисці борошно, цукор і розпушувач. Окремо змішайте рослинне молоко, масло і ваніль. Влити рідку суміш в суху і добре перемішайте. Тісто повинне вийти трохи рідким. Залийте тісто в кондитерський мішок і з його допомогою рівномірно заповніть тістом формочки для пончиків. Випікайте пончики 15 - 20 хвилин при температурі 180 градусів. Для глазурі розтопити 50 грамів гіркого шоколаду. Готові пончики остудіть і обережно умочіть в глазур. Поставте в холодильник на кілька хвилин, щоб глазур застигла.