Кучма став почесним академіком Міжнародної Академії Астронавтики / Facebook - Дарка Оліфер

Міжнародна Академія Астронавтики, членом якої є другий президент України Леонід Кучма, присвоїла йому звання Почесного академіка.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожКучма заговорив про загрозу нового Майдану після виборів

Відео дня

«Ранг почесних членів присуджується дуже рідко. Впродовж останніх 30 років його отримували лише вкрай видатні члени Академії – такі, як Валентина Ніколаєва-Терешкова, Ніл Армстронг, Луї Де Бройль, Юрій Гагарін та Джон Гленн. Ми дуже пишаємося тим, що на знак визнання багаторічної відданості Академії ця честь випала і Вам. Ви увійдете до історії Академії, і ми сподіваємось, що Ви продовжите підтримувати наші зусилля», - йдеться в листі на адресу Кучми від Жана-Мішеля Контана, Генерального секретаря Академії.

Зазначається, що урочиста церемонія Академії відбулася у Парижі вчора. Разом Кучмою почесними академіками МАА стали друга людина на Місяці Базз Олдрін, учасник розробки першого французького супутника астрофізик Жан Бламон та астронавтка Жюлі Пейєт, яка нині є Генерал-губернатором Канади.

Сам Кучма наголосив, що вважає нагороду визнанням не його особистих заслуг перед світовою астронавтикою, а того внеску, який робила та робить в освоєння космосу людством Україна.

Оліфер нагадала, що Кучма понад 30 років працював у космічній галузі – у КБ «Південне» (першим заступником генерального конструктора якого став у 1982 році) та виробничому об’єднанні «Південмаш» (генеральний директор у 1986-1992 роках).

У роки перебування Кучми на посту Президента Україна увійшла в першу п’ятірку країн світу за кількістю космічних запусків. За його президентства Україна запустила свої перші супутники та отримала першого астронавта.