Всього для лікарні виділено 700 тис. грн із міського бюджету / фото УНІАН

Семенівська об'єднана територіальна громада Чернігівської області виділила 220 тис. грн, які отримала від продажу пам'ятника Леніна, на придбання медичного обладнання для місцевої лікарні.

Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook Семенівський міський голова Сергій Деденко.

Читайте такожНа Чернігівщині у ДТП за участі лося потрапили три автомобілі (фото)

Відео дня

За його інформацією, сесія міськради учора під час чергової сесії виділила 700 тис. грн із міського бюджету для лікарні, у тому числі і кошти, вилучені від продажу бронзового пам'ятника Леніну, що був встановлений у центрі Семенівки.

«Для тих, кому цікаво, куди ж пішли гроші за продаж колишьного пам'ятника Леніну повідомляю, що в тому числі і ці кошти підуть на придбання медичної апаратури», - повідомив Деденко.

Упродовж 2014-2015 років навколо пам'ятника Леніна у Семенівці відбувалися конфлікти, націоналісти повалили пам'ятник, а прокомуністично налаштовані громадяни повернули його на місце. У жовтні 2018 році демонтований пам'ятник висотою 4 метри і вагою 2,5 тонни все-таки продали на аукціоні. За його придбання змагалися 15 покупців - вартість зросла із 45 тис. грн до 220 тис. грн.

Крім того, продати пам'ятник Леніну намагалися у Новгород-Сіверському на Чернігівщині. Зокрема, міський голова виставляв його на продаж на сайті OLX за 1 млн грн. Але продати тоді пам'ятник не вийшло.

Довідка. Семенівська ОТГ створена у жовтні 2017 року. Розташована на півночі Чернігівщині, межує з Росією, через що серед жителів місцевості сильні проросійські впливи, у тому числі і через відсутність якісного українського ТВ-сигналу. Територіальна громада об'єднує 14 населених пунктів і налічує 14,5 тис. населення.