Вакарчук голосував у Києві / фото facebook/sviatoslav.vakarchuk

Сьогодні, 31 березня, в Україні відбуваються чергові президентські вибори. Не оминули виборчі дільниці й вітчизняні зірки. Вони заполонили мережу фото, на яких показують, як виконують свій громадянський обов'язок.

Вокаліст гурту “Океан Ельзи" Святослав Вакарчук прийшов на виборчу дільницю в Києві. Він заявив, що довго обмірковував, за кого віддати свій голос, бо серед 39 претендентів на президентське крісло не знайшов того, хто повністю б відповідав усім його вимогам. Фото з голосування співак виклав у своєму Facebook.

Український телеведучий Сергій Притула разом з іншими артистами гумористичного проекту "Вар'яти-шоу" прийшов до виборчої дільниці у Черкасах.

Відео дня
фото facebook.com/serhiyprytula

"Вар'яти-шоу" колектив свідомий і відповідальний! З причини службового відрядження тимчасово змінили місце голосування на Черкаси. Прийшли на дільницю у філармонії, здійснили волевиявлення і, з чистою совістю, вирушили у палац культури готуватись до концерту! Ви ще теж маєте час до 20:00 добігти до дільниці! Не змарнуйте свій голос!", - написав він у Facebook.

Співачка Руслана Лижичко прийшла на виборчу дільницю разом з чоловіком Олександром Ксенофонтовим.

фото facebook/ruslana.lyzhychko

“Я, як свідома українка, прийшла проголосувати, щоби обрати шлях для своєї країни... Зараз мені дуже важко говорити про можливі результати виборів. А тим більше щось прогнозувати. У людей дуже хитка позиція. Я сама до останнього моменту була невизначена... Зараз ще триває боротьба між тим, що ми вже інакші та тим, що “система” фактично не змінилася. Зараз в черговий раз відбувається протистояння. Але я точно знаю, що ми переможемо. Ми – це прості люди! Я оптиміст як ніколи!”, - написала вона у Facebook.

Телеведуча Катерина Осадча голосувала зі своїм чоловіком телеведучим Юрієм Горбуновим на виборчій дільниці у Києві на Виноградарі.

"Важливий вибір – вибори2019. Якщо ви все ще не віддали свій голос, в вас ще є час. UpD за кого віддала свій голос, я не можу казати, єдине скажу, моє рішення засноване на багатьох факторах, а головне - якого саме майбутнього я бажаю Україні і всім нам", – написала Осадча в Instagram.

“Вибір зроблено!Слава Україні!!!”, - написав Горбунов.

Знамените подружжя акторів Ольга Сумська і Віталій Борисюк також проголосували на президентських виборах. Для виходу Ольга одягнула українську вишиванку.

"Явка на дільницях дуже активна, погода сприяє,багато молоді! Сподіваємося, що наш кандидат не підведе! Мирна Україна без корупції! Друзі, обов`язково зробіть свій вибір, чим більше вас проголосує, тим менше фальсифікацій, адже саме від нашого вибору залежить якість життя на подальші роки!", - написала Сумська у Facebook.

Українська співачка Ірина Федишин також опублікувала фото з виборчої дільниці.

Телеведуча Маша Єфросиніна прийшла на вибори разом зі своїм чоловіком Тимуром Хромаєвим і сином Олександром.

"На цьому фото є людина, що не має поки права голосувати - і йому це дуже не подобається! Якщо вік дозволяє вам сьогодні піти і зробити свій вибір, не позбавляйте себе цього права! Не дозволяйте іншим зробити вибір за вас!" - написала вона в Instagram.

Танцюрист і телеведучий Влад Яма також відзвітував про голосування на виборах президента України, опублікувавши фото з бюлетенем.

"Я - вже. А ви?" - написав він.

Я - вже, а ви???...)

Допис, поширений VLAD YAMA (@vladyama_official)

Довідка УНІАН. Сьогодні, 31 березня, в Україні відбуваються чергові президентські вибори. 

Відповідно до календарного плану виборів, дільниці для голосування відкрились о 8:00 та працюватимуть до 20:00 включно. Центральна виборча комісія зареєструвала 39 кандидатів у президенти. В Україні створено 199 виборчих округів. Кількість виборчих дільниць, за даними сайту ЦВК, становить 29 тис. 989. У закордонному виборчому окрузі - 101 виборча дільниця.

Станом на 15.00, за даними із 178 територіальних виборчих округів, явка на виборах президента України становить 45,04%. Станом на 16.00 до поліції надійшло 950 заяв та повідомлень щодо ймовірних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, відкрито вісім кримінальних проваджень.