За словами адвоката, днями Павловський впав і отримав струс мозку / facebook.com/igor.pavlik.5682

Шевченківський районний суд міста Києва переніс на 22 квітня засідання з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Ігорю Павловському, який є одним з фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні засідання суду знову не відбулося. Підозрюваного Павловського не доставили до зали суду. Ні адвокату Максиму Болдіну, ні судді Олені Мєлєшак не відомо місце перебування підозрюваного.

Суддя зауважила, що вперше Служба безпеки ігнорує запит суду стосовно місця знаходження підозрюваного.

Відео дня

Читайте такожВбивство Гандзюк: Павловському пом'якшили підозру і можуть випустити на волю

Болдін додав, що декілька днів тому в ізоляторі тимчасового тримання СБУ Павловський впав і отримав струс мозку, після чого його відвезли до лікарні на «швидкій». Однак, за словами Болдіна, у СБУ не дають інформацію, де зараз перебуває його підзахисний. Болдін готує з цього приводу адвокатський запит.

Також суддя Мєлєшак ухвалила рішення на наступне засідання, яке розпочнеться о 15.00 22 квітня, викликати слідчого СБУ у справі Гандзюк, щоб той повідомив суду місце перебування Павловського і пояснив, чому у СБУ не відповідають на запити суду.

У разі, якщо до понеділка місце знаходження Павловського буде встановлено, то, можливо, що він візьме участь у судовому засіданні через відеоконференцзв’язок.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками понад 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Павловський – на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». 10 грудня, за даними СБУ, Олексій Левін був оголошений у міжнародний розшук.

В організації вбивства підозрюють голову Херсонської облради Владислава Мангера.

17 квітня 2019 року адвокат Павловського заявив, що його підзахисному змінили підозру зі статті (115) ККУ «співучасть у вбивстві» на м'якшу ст. 396 «приховування злочину», що передбачає значно менше покарання — до трьох років позбавлення волі, а також дозволяє адвокатам клопотати перед судом про пом’якшення запобіжного заходу.

18 квітня засідання Шевченківського райсуду Києва суду з розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу Павловському було перенесено на 19 квітня.