У Житомирі учасники акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» провели її біля пам'ятника героям Небесної Сотні. 

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН,  акція відбулася на майдані Корольова . 

Її учасники - громадські активісти, молодь житомирського Євромайдану, студенти, місцеві члени  української праворадикальної громадської організації С14 (Січ) —  тримали в руках великі листки паперу з літерами, які складені у напис “Житомир питає: хто замовив Катю Гандзюк?”.

Читайте також"Хто замовив Катю Гандзюк": в Україні люди вийшли на акції (відео)

Учасники акції  біля пам'ятника героям Небесної Сотні оголосили вимогу до нового президента: припинити терор проти громадянського суспільства та покарати винних у вбивстві Гандзюк та інших активістів, які постраждали як в Україні, так і в Житомирі.  Після виступів через гучномовець учасники акції скандували: “Хто замовив Катю Гандзюк?” а згодом запалили файєри. На місці також були присутні  кілька правоохоронців. Завершився захід виконанням Державного гімну України.

Як повідомляв УНІАН, 31 липня 2018 року у Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками понад 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

Друзі Гандзюк та адвокати склали список, згідно з яким з 2017 року в Україні було скоєно напади на 55 активістів, четверо з яких загинули. Всі ці злочини залишаються не розкритими.